Hieronder is een overzicht opgenomen van enkele recente projecten waar wij aan hebben gewerkt.

Wilt u meer informatie over onze projecten of heeft u een vraag over uw eigen project? Neem dan contact met ons op.

Woningbouwontwikkeling Patersweg Beverwijk

In opdracht van Beverwijk Vastgoed BV is Planruimte bezig met het opstellen van het ruimtelijke onderbouwing voor de Patersweg in Beverwijk.

Het plan bestaat uit de realisatie van een woongebouw met 66 appartementen. Hierbij worden de bestaande panden gesloopt en een kwalitatief hoogwaardig, duurzaam woongebied gerealiseerd.

Het ontwerpconcept bestaat uit een straatgerichte buitenkant en een groene binnenkant met ieder een eigen uitstraling. Aan de buitenkant is de massa geleed en varieert in bouwhoogte, afgestemd op de bestaande omgeving. In het binnengebied is ruimte voor parkeren op eigen terrein. De binnenkant krijgt een eigen, zachte uitstraling, die het toe te passen modulaire houtbouwconcept zichtbaar maakt.

Woningbouwontwikkeling Noordeloos

In opdracht van Develop Inc. bv is Planruimte bezig met het opstellen van het bestemmingsplan Park Rietveld.

Het plan betreft de realisatie van 45 duurzame grondgebonden woningen en een gemeenschappelijk park met een zonnepark op een voormalig bedrijfslocatie in Noordeloos. In het plan worden zowel eengezinswoningen, sociale koopwoningen, levensloopbestendige woningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen gerealiseerd.

Door de herontwikkeling wordt een kwaliteitsimpuls gegeven aan de kern Noordeloos. Het plan Park Rietveld geeft hiermee een stedenbouwkundige afronding aan de zuidkant van het dorp Noordeloos.

Woningbouwontwikkeling Groenstaet Gouda

In opdracht van GROENSTAT ONTWIKKELING heeft Planruimte het bestemmingsplan Sportlaan 83 opgesteld. Het betreft de realisatie van een appartementencomplex van 57 levensloopbestendige appartementen en een woonzorgcomplex van 24 onzelfstandige zorgeenheden met commerciële ruimte.

Meer info: https://groenstaet.nl/

Woningbouwontwikkeling Buurtschap De Gast Zuidhorn

In opdracht van Buurtschap De Gast BV heeft Planruimte het bestemmingsplan Buurtschap De Gast opgesteld. Het betreft de realisatie van 15 levensloopbestendige woningen, een gemeenschappelijke ruimte en een gemeenschappelijke kas aan een collectief erf in de gemeente Zuidhorn.  Meer info: https://www.buurtschapdegast.nl/

Woningbouwontwikkeling Jachthaven De Uitkijk

In opdracht van De Maes Woningen is Planruimte bezig met het opstellen van een bestemmingsplan voor Jachthaven De Uitkijk in Loosdrecht. Het betreft de revitalisering van de jachthaven en de realisatie van 32 appartementen.

Woningbouwontwikkeling Kaag

In opdracht van kantoor Vierkant heeft Planruimte het bestemmingsplan voor ontwikkeling van 11 luxe villa’s op Kaag opgesteld.

Woningbouwontwikkeling Rijksstraatweg Sleeuwwijk

In opdracht van Robur is Planruimte bezig met het opstellen van een bestemmingsplan voor de realisatie van een woningbouwplan met 23 levensloopbestendige woningen aan een hofje op een voormalige bedrijfslocatie aan de Rijksstraatweg in Sleeuwijk.

Woningbouwontwikkeling Wandelweg Wormerveer

In opdracht van MKM Capital is Planruimte bezig met het opstellen van een ruimtelijke onderbouwing voor de realisatie van een woningbouwplan met 6 appartementen en twee grondgebonden woningen een voormalige bedrijfslocatie aan Wandelweg in Wormerveer.

Woningbouwontwikkeling Lindenhof Woerden

In opdracht van BD3 architeten is Planruimte bezig met het opstellen van een ruimtelijke onderbouwing voor de realisatie van 18 appartementen in een bestaand kantoorpand aan de Lindenhof in Woerden.

Woningbouwontwikkeling Thalia Theater IJmuiden

In opdracht van Tusk vastgoedontwikkeling is Planruimte bezig met het opstellen van een ruimtelijke onderbouwing voor de realisatie van 21 appartementen in het voormalige Thaliatheater in Oud IJmuiden.

Transformatie Rijksmonumentale woonboerderij Castricum

In opdracht van de familie Groen is Planruimte bezig met het opstellen van een bestemmingsplan voor de realisatie van 3 woonheden in een Rijksmonumentale stolpwoonboerderij in Castricum. Het betreft een 325 jaar oude boerderij.

De stopboerderij is een icoon van de provincie Noord-Holland. Zo’n 500 jaar geleden ontstond dit type boerderij in deze provincie. De herontwikkeling tot woning moet de in verval geraakt stolboerderij een nieuwe toekomstbestendige invulling en kwaliteitsimpuls geven.

Sporthal HLC Pim Mulierlaan Haarlem

In opdracht van HLC heeft Planruimte een ruimtelijke onderbouwing opgesteld voor de realisatie van een nieuwe sporthal op het Sportpark Pim Mulierlaan in Haarlem.

HLC heeft vanwege wijzigingen in het sportzalenbestand en een groeiend ledenaantal binnenkort onvoldoende ruimte om haar leden les te geven. Daarnaast heeft HLC in Haarlem geen faciliteiten tot haar beschikking voor officiële wedstrijden.

Er is een breed gedeelde wens om voor HLC een turnhal te realiseren, zodat de turnsport een eigen plek krijgt passend bij de grootte van de club en het belang dat eraan deze vorm van breedtesport wordt gegeven.  

Met dit project wil de gemeente ervoor zorgen dat HLC, met behulp van een gemeentelijke bijdrage en garantstelling, een turnhal kan bouwen, waardoor hun capaciteitsproblemen worden opgelost en de turnsport breed toegankelijk blijft voor alle Haarlemmers.

Woningbouwontwikkeling Boschtoren Haarlem

In opdracht van AIVM heeft Planruimte een ruimtelijke onderbouwing voor de Boschtoren in Haarlem opgesteld. Het betreft transformatie van het voormalige kantoorpand aan de Prins Bernhardlaan 2 in Haarlem (bekend als de Boschtoren) naar 20 appartementen. 

Meer info: kantoortransformatie De Boschtoren

Woningbouwontwikkeling Veilingweg Noord-Scharwoude

In opdracht van Zijp Beheer B.V. heeft Planruimte een ruimtelijke onderbouwing opgesteld voor de transformatie van het voormalige horecapand aan de Veilingweg naar een appartementencomplex van 6 appartementen in Noord-Scharwoude.

Ontwikkeling 10 recreatiewoningen en 3 woningen aan de Bolgerijsekade Vianen

Het plan betreft de realisatie van 3 woningen, 10 recreatieve woningen en het omzetten van een bestaande bedrijfswoning naar een burgerwoning aan de Bolgerijsekade te Vianen en is in samenwerking met het landschapsbureau Starling Structures ontwikkeld. De duurzaam en natuurlijk ontworpen recreatiewoningen zijn ingepast in het griendenlandschap wat als recreatief gebied wordt ingericht. De woningen worden middels een vlonderpad ontsloten.

Ontwikkelingsperspectief recreatiepark Paterswoldsemeer

In opdracht van THIG Vision B.V heeft Planruimte in samenwerking met het landschapsbureau Starling Structures gewerkt aan een ontwikkelperspectief voor de realisatie van een recratiepark aan het Paterswoldsemeer. Het plan omvat 120 recreatiewoningen op een bijzondere locatie langs de waterkant van het Paterswoldsemeer dat even ten zuiden van de stad Groningen ligt.

Kleinschalige camping met stolp Verloreneind Westbeemster

In opdracht van de familie Kroon heeft Planruimte een ruimtelijke onderbouwing opgesteld voor de ontwikkeling van een kleinschalige camping met 30 plaatsen, een kleinschalige B&B en de realisatie van een nieuwe stolp. Het perceel bevindt zich op een unieke locatie op steenworp afstand van Fort Spijkerboor, onderdeel van het Unesco Werelderfgoed De Stelling van Amsterdam.

Duurzame overkapping parkeerterrein met PVT-panelen Struikheide Bussum

In opdracht van Structon heeft Planruimte een ruimtelijke onderbouwing opgesteld voor een duurzame overkapping van het bestaande parkeerterrein bij sportcentrum Zandzee in Bussum. Hierbij worden photovoltaïsche en thermische panelen (PVT)-panelen toegepast. Hiermee wordt het sportcentrum Zandzee geheel energieneutraal gemaakt. Met het plan wil de gemeente Gooise Meren een bijdrage leveren aan verdere verduurzaaming het maatschappelijk vastgoed.

Wij zijn werkzaam in o.a. de volgende gemeenten:
Aalsmeer, Abcoude, Alkmaar, Alpen aan de Rijn, Altena, Amstelveen, Amsterdam, Beemster, Bloemendaal, Castricum, Den Haag, De Ronde Venen, Gouda, Dronten, Groningen, Haarlem, Heemstede, Heerhugowaard, Hillegom, Hollands Kroon, Kaag en Braassem, Langedijk, Molenlanden, Nieuwkoop, Noordwijk, Oostzaan, Rotterdam, Schiedam, Venray, Voorschoten, Mierlo, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Wassenaar, Wijdemeren, Woerden, Velsen en Zaandstad en Zuidhorn.